2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Lengvutis tortukas su braškėm ir persikais

Na štai, kadangi jau braškyčių sezonas, tai mamos gimtadieniui kepiau tokį visai paprastutį tortuką su braškėm. Lengvas, skanus, gaivus...


Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 valg.š. šilto vandens
Kremui:
750 ml grietinėlės
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių arba rūgšties pagal skonį
3 grietinėlės standintojo pakučiai
braškės( sunaudojau apie 500 g)
koncervuoti persikai
Sulaistymui:
vanduo
cukrus
citrinos sultys, sirupas nuo persiku

Gaminimas: Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro, tada jis lengviau pjaustysis. Į dubenį mušame visus kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, pilame vandenį. Viską plakame mikseriu, kol nelieka cukraus kristalėlių, o masė patrigubėja. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į kiaušinių - cukraus masę. Atsargiai išmaišome šluotele, keldami iš apačios į viršų. 26 cm skersmens išardomą formą išklojam kepimo popierium ir supilam tešlą, išlyginam. Kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Į dubenį supilam grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis pagal skonį ir plakam iki standžių putų. Pabaigoje suberiam standintoją ir dar paplakam.
Pasiruošiam sulaistymą: Į vandenį pilam persikų sirupo, spaudžiam citrinos, beriam cukraus, išmaišom, pasidarom tokį skanų gėrimėlį ;))
Biskvitą perpjaunam į 3 dalis. Ant torto padėklo dedam vieną dalį, sulaistom, dedam grietinėlės sluoksnį, išlyginam, pridedam pjaustytų persikų, ant viršaus dar truputį grietinėlės, dedam antrą biskvitą, sulaistom, grietinėlės sluoksnį, pridėliojam pjaustytų braškių, truputį grietinėlės  ir paskutinį sluoksnį biskvito, sulaistom. Visą tortą aptepam grietinėle ir puošiam. Aš puošiau braškėm, persikais ir melisos lapeliais.
Tortą geriausia palaikyti šaldytuve  per naktį ir tada ragauti.



4 komentarai:

  1. Hi, die Torte sieht sehr lecker aus. So fruchtig und frisch, mhmmmm.
    Lieben Gruss
    Moni

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,norejau paklausti vietoj grietineles stangintojo ka galima deti?? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galite ir nieko nedeti, tik turi but gera grietinele, kuria reikia isplakt iki standumo.

      Panaikinti