2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Vištos krūtinėlė, marinuota su raudonu vynu ir žolelėmis

Kai kepsniukai pabosta ir noris kažko ypatingesnio, reikia truputį pafantazuoti. Rezultatas gavos nuostabus...

2 vištos krūtinėlės (4 file)
3 morkos
5 bulvės
150 ml raudono sauso vyno
itališkų žolelių mišinys, rozmarinas, bazilikas, dž. paprikos
druska

Gaminimas: kiekvieną file perpjaunam į tris dalis išilgai, dedam į dubenį, apibarstom prieskoniais ir druska. Užpilam vynu ir paliekam marinuotis nors kelias valandas.
Bulves ir morkas nuskutam ir supjaustom pailgais gabalėliais, panašiai kaip krūtinėlę.
Į kepimo rankovę ar maišelį vienu sluoksniu paskleidžiam bulves su morkom, ant jų išdėliojam krūtinėlės gabalėlius, užrišam, praduriam skylute , dedam į blėtelę ir kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 40 - 60 min.
Iškepusį patiekalą supilam į didelę lėkštę (kartu su susidariusiomis sultimis), galima pabarstyti petražolėm.
Labai skanu. Krūtinėlė išlieka sultinga, daržovės taip pat sugeria išsiskyrusias sultis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą