Paskutinė sriubytė prieš naują derlių. Buvau užsišaldžiusi moliūgo likutį, tad buvo labai smagu pasimegauti tuo skoniu vėl.
3 bulvės
2 didelės morkos
2 saliero lapkočiai
maždaug ketvirtis moliūgo (galite varijuoti savaip, bet didžioji dalis turi būti moliūgo)
jautienos sultinio kubelis
chmeli suneli, druska
~100g lydyto sūrelio
Gaminimas: bulves, morkas, salierą susmulkinam, užpilam vandeniu ir dedam virti. Kai paminkštėja, dedam kubeliais pjaustytą moliūgą ir prieskonius. Suminkštėjus visoms daržovėms, puodą nukeliam nuo ugnies ir blenderiu ar smulkintuvu sutrinam iki vientisos masės. Vėl užkaičiam ir išleidžiam joje sūrelį, sriubai leidžiam užvirti.
Patiekiam su šlakeliu grietinės ar grietinėlės, skrebučiais. Galima užtarkuoti parmezano, užberti mėgstamų žalumynų. Kiekvienas gali sugalvoti savo patiekimo variantą, pagal savo skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą