2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Bandelių - roželių pyragas

Tešla:
500 g miltų
25 g mielių
50 g cukraus
1/8 l pieno
150 g sviesto (dejau perpus su margarinu)
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
Įdarui:
~200 g abrikosų džemo (naudojau obuolių - apelsinų)
100 g cukraus
100 g maltų migdolų
100 g razinų
1/2 arbat.š. cinamono
Aptepimui:
 50 g lydyto sviesto
miltinio cukraus

Gaminimas: miltus išsijojame į didesnį dubenį, suberiame cukrų, druską, supilame išplaktus kiaušinius, pašildytą pieną ir jame ištirpintas mieles, išlydytą pravėsintą sviestą. viską gerai išminkome, kol gauname malonią, blizgią, prie rankų nelimpančią tešlą. Paliekame ją dubenyje, apdengiame rankšluostėliu ir statome šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą numinkom ir vėl dedam pakilti. Kai pakyla trečią kartą, lengvai numinkom ir iškočiojam į didelį blyną. Jį ištepam įdaru ir pabarstę razinom, susukam voleliu. Įdarui džemą sumaišom su cukrum, riešutais ir cinamonu. Volelį aštriu peiliu supjaustom 2 cm storio skritulėliais. Juos vieną šalia kito sudedam į sviestu pateptą blėtelę, aptepam lydytu sviestu. Leidžiam pakilti apie 20 min, ir šaunam į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40 min.
Atvėsusį apibarstom miltiniu cukrum.
Labai skanus, trapus, kvepiantis. Kažkodėl tokią roželę suvalgius noris į kaimą  ;)))

2 komentarai:

  1. Sveiki, norejau jusu paklausti kokio storumo blyna reikia iskocioti ( kiek kartu jis turi susisukti) ir kiek tepti idaro (kaip storai)? Labai noriu pabandyti, bet truputeli bijau. Kazka panasaus esu dariusi, taciau takart nesigavo (idaro buvo per mazai, tad valgem beveik tik bulka). Aciu! :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. laba, Giedre, na kočioju aš gan plonai, gal apie 0.5 cm, sutepu va visu tuo įdaru kiek parašyta. Na lyg ir normalu viskas, tik jos tokios trapesnės, ne visai bulkiškos. O jei labai storai įdaro pridėsite, gali jau ir per drėgnai gautis, tada neleis normaliai tešlai iškilti. Aš visą tešlą kočioju iškart, išeina toks nemažas blynas.
      Nežinau ar atsakiau aš jums čia, paprasčiausiai pabandykit ir viskas ;)

      Panaikinti