2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Keksiukai su juodųjų serbentų uogiene, puošti "šlapia bezė"

Na lyg ir išmėginau Jolantos  "šlapią bezė". Tiesiog puiki keksiukų puošimui, lengvai pagaminama. Tik keksiukam reikia cukraus kiekį mažinti norint ja puošti ;)


3 kiaušiniai
150 g cukraus (dėčiau mažiau)
160 g tirpinto kepinių margarino ar sviesto
250 ml kefyro
vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
2 arbat.š. kepimo miltelių
2 stikl. miltų ( 500 ml)
juodųjų serbentų uogienės

Bezė masei:
2 kiaušinių baltymai
100 g cukraus
~ 1/2 arbat.š. citrinos rūgšties ( pagal skonį, pradžioj dėkite mažiau)

Gaminimas: kiaušinius mušame į dubenį, beriame cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išplakame. Plakant supilame tirpintus riebalus, kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įplakam į tešlą.
Į keksiukų blėteles išdėliojame popierines formeles, pridedame 2/3 tešlos, dedame po arbat.š. uogienės ir kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai pagelsta ir patikrinus pagaliuku, jis lieka sausas.
Keksiukus atvėsiname išdėliotus ant grotelių.

Bezė gaminimas: į metalinį dubenį dedame baltymus, truputį paplakam, dedam cukrų, statom ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakam apie 10 min (paplakę 5 min beriame citrinos rūgštį), kol masė aplimpa plaktuvo šluoteles, tada nukeliam ir plakam kol masė pradeda blizgėt ir gerai standėt, apie 5 - 7 min. Tada masę dedame į konditerinį maišelį ir puošiam kaip tik sugalvojam ;) Masę galima nudažyti maistiniais dažais. Taip pat galima įdėti vanilino ar kitų mėgiamų aromatų.


Skanaus ;)
Šio bezė kiekio užteko 24 keksiukams papuošti.

4 komentarai:

  1. Gražučiai, ir turbūt skanučiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na biski gal per saldus, aciu uz beze recepteli, tikrai nemaniau, kad taip lengvai pasigamina. Tik man labai greit apdziuvo, neliko to slapumo. Gal perplakiau?

      Panaikinti
  2. o man visai bezė neapdžiuvo, liko tokia masė kaip paprasto standaus kremo, ir iš tikro net cukrus truputį jaučiasi.. :D aš matyt nedaplakiau? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visko gali būti, cukrus tikrai nesijaucia. Beze buna svelnaus lengvo kremo konsistencijos. Ko gero mazai plakete karstai, todel neistirpo cukrus

      Panaikinti