Kodėl "meduolinė"? Nes marinavimui naudojau visus tuos prieskonius, kokius naudoju kepdama meduolius ;)
Norėjos kažko taip kvepiančio.
PATIKO...
6 - 8 ketvirčiai ( galite imti ir visą vištą, ir sparnelius ar kumpelius)
6 - 8 skiltelės česnako
2 obuoliai (rūgštesni)
1 valg.š. medaus su kaupu
maždaug po 1/2 arbat.š. maltos kalendros, malto muskato, kardamono, kvepiančių pipirų, kumino
po 1/4 arbat.š. maltų gvazdikėlių, anyžių arba pankollio sėklų
po 1 arbat.š. cinamono ir imbiero (malto)
pora lauro lapų sutraiškytų
kmynų
druskos
2 valg.š. balzamiko acto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
~ 1/2 - 1 stikl. obuolių sulčių
Gaminimas: Vištieną nuplaunam, nusausinam ir padalinam gabalėliais ( ketvirčius dalinau į 3 dalis).
Pasiruošiam marinatą: obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius ir sutarkuojam smulkia tarkute, česnakus taip pat. Į šią masę dedam visas kitas sudedamąsias dalis, gerai išmaišom ir gauta košele ištrinam vištos gabalėlius. Paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Į blėtelę išdėliojam vištienos gabalėlius, įpilam truputį obuolių sulčių ir dedam kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie valandą. Įpusėjus kepimui, vištytę palaistom esamu skysčiu ir sumažinę temperatūrą iki 180"C baigiam kepti.
Labai skani, truputį kitokia, kvapnesnė, tokia "meduolinė" ;))
Mmmm, puiki prieskonių kombinacija :)) Turėtų būti laaaaabai kvapnu ir skanu :) Nesu tik visiškai tikra dėl tarkuotų obuolių. Nevirsta jie visiška košele? nepradeda svilti?
AtsakytiPanaikintiTaip, jie virsta košele, bet svilti kaip ir nepradėjo, nuotraukose net matosi ta košele gabalėliai aplipę. Tik nuo prieskonių ta koselė tokia tamsesnė gaunas. Gali kam pasirodyt, kad estetinio vaizdo truksta.
Panaikinti