2014 m. spalio 26 d., sekmadienis

Sodrus ir kvepiantis morkų keksas

Mėginau, mėginau ir dabar galiu drąsiai pasakyti, kad tai artimiausiais variantas tam pyragui kurį prieš kelis metus teko ragauti ir niekaip negalėjau pamiršti to skonio.


2 nedideli kiaušiniai
150 ml aliejaus
240 ml cukraus ( per pusę su rudu)
300 ml miltų
400 ml burokine tarka tarkuotų morkų ( matavau truputį paspausdama)
50 g smulkintų migdolų
2 valg.š. kokoso drožlių
2 saujos razinų
1 arbat.š. cukruotų apelsino žievelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 arbat.š. cinamono
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. kepimo miltelių

Gaminimas: Vienam dubenyje sumaišom miltus, cukrų, cinamoną, riešutus, kepimo miltelius, sodą, vanilinį cukrų. Kitam, didesniam, elektriniu plaktuvu suplakam kiaušinius ir aliejį, dedam apelsino žieveles, beriam po truputį miltų mišinį ir maišom šaukštu. Pabaigoje įmaišom morkas ir apmiltuotas razinas.
Kekso formą išklojam kepimo popierium, sukrečiam tešlą, išlyginam ir dedam kepti į iki 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą. Ar iškepęs tikrinam pagaliuku, turi buti sausas. Iškepusį išimame, paliekam 10 min blėtelėje. Kai pravėsta, su visu kepimo popieriumi išimame ant grotelių ir paliekame atvėsti.


Sodraus, turtingo skonio, drėgnas, nuostabus keksas. Tikrai vertas dėmesio. Bent jau aš taip manau ;))

2 komentarai:

  1. Labai labai skanus pyragas! Kaip ir rasete sodraus ir turtingo skonio. Kepsiu dar butinai! Tik man pjaustosi nelabai gerai,kaip Jums?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, pjoviau labai aštriu peiliu ir taip storiau nei per pirštą, tai lyg ir normaliai. Na truputį trupa, ypač šiltas

      Panaikinti