2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Vištytė, kvepianti apelsinu


vištytė
1 didelis apelsinas
~ 200 - 300 ml obuolių sulčių
sauja kmynų
4 - 6 skiltelės česnako
juodieji, pipirai (malti)
kvepiantys pipirai (malti)
1/3 arbat.š. maltų gvazdikėlių
1/3 arbat.š. malto kardamono
1 arbat.š. malto imbiero
druskos

Gaminimas: Vištytę supjaustome nedideliais gabalėliais. Nuo apelsino nutarkuojam žievelę, išspaudžiam sultis. Česnaką susmulkinam ( aš tarkuoju sūrio tarkute), sumaišom su apelsino žievele, visais kitais prieskoniais, druska, apelsino sultim ir šia košele ištrinam vištos gabalėlius. Sudedam į dubenį, paliekam pora valandų pastovėt, tada viską užpilam obuolių sultimis ir dedam į šaldytuvą nors parai ( aš laikiau 2 paras ).
Išsimarinavusią vištytę dedam į blėtelę, supilam ir likusį marinatą, šalia galima padėti bulvių, apibarstytų prieskoniais. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja ir apskrunda. Vidury kepimo nepamirštam palaistyt .
Tikrai labai skani, su lengvu apelsino prieskoniu, labai tiktų ir su ryžiais.
Skanaus ;))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą