2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Aviečių sultys - sirupas

Kadangi šiemet pas mane galybė aviečių, tai teko net sultis spausti. Receptukas pats paprasčiausias, bet gal kam reiks, tai įdedu ;)


Avietės
cukrus

Gaminimas: gražiai suskintas avietes (iš savo sodo) galime ir neperrinkti, ir neplauti, o kitas reiktų. Paruoštas avietes supilam į puodą, uždengiame ir užkaičiame. Pakaitiname vis pamaišydami kol pradeda atsirasti skystis. Tada uogas pilame į košimui tinkančią medžiagą ir gerai nusunkiam.
1 litrui sulčių imame 400 g cukraus.
Sultis pamatuojame ir įpylę pagal jų kiekį cukraus, verdame. Užvirus paverdame apie 10 min, ne ilgiau. Supilstome į sterilius butelius ar stiklainius ir sandariai užsukam.
Žiemą mėgausimės vasaros skoniu ir aromatu ;))

2 komentarai:

  1. Mes cukraus nededam (nei į aviečių, nei obuolių, slyvų, vyšnių ar kitas) į sultis ir jos visuomet puikiai išsilaiko!
    Naminės sultys yra tikras gėėėris.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad išsilaiko tai taip, bet gerokai rūgščios. O namiškiai mėgsta arbatėles ar atsigerti su uogomis, tai nori kad iškart su cukriuku ;)

      Panaikinti