2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Aromatingas karpis

Kad gimė šis receptas, didžiulė padėka pusbroliui Algimantui, kuris padovanojo visą pintinę karpių. Užtat dabar mėgaujamės nuostabia žuvimi.
Aromatingas, sultingas, tiesiog negali sustot mėgautis. Net nesitikėjau, kad bus toks gardus... ;))


karpis ( pas mane buvo 2 vidutiniai)
4 - 6 skiltelės česnako
druskos, pipirų, chmeli suneli, SALDVOS meksikietiškų žuvies prieskonių
1 valg.š. majonezo
krapai, petražolės, svogūnas nedidelis
bulvės (nebūtinai)

Gaminimas: Karpius nuvalome, išdarinėjame, gerai išplauname,  nusausiname. Iš abiejų pusių įpjauname nugarėlę. Česnaką sukapojam, sumaišom su prieskoniais ir druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinam karpius, stengiamės kad patektų į visas įpjovas, vidų. Įtrintus karpius paliekame marinuotis porai valandų.
Orkaitę įkaitiname iki 200"C. Blėtelę patepam aliejum. Į karpių vidų dedame po pundelį krapų ir petražolių,ir žiedeliais pjaustytų svogūnų. Perkeliame į blėtelę ir aptepame majonezu. Aplink pridedame ketvirčiais pjaustytų bulvių, apibarstome jas mėgiamais prieskoniais. Įpilame truputį vandens (~ pusę stiklinės) ir dedame kepti. Kepame ~ 40 min.
Prieš patiekiant, iš vidaus išimame žalumynus ir svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis.


2 komentarai: