2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Moliūginiai blyneliai

Minkštučiai, skanučiai, geltonučiai...


450 g moliūgo
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 valg.š. cukraus
1 stikl. miltų
truputis kepimo miltelių

Gaminimas: moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Tarkius sumaišome su kiaušiniais, cukrum, druska, miltais ir kepimo milteliais. Kepame įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius, iškepusius apiberiame cukrumi.
Labai skanu su balinta kava ar kakava.

4 komentarai:

  1. Galvoju,o jei turiu šaldyto moliūgo, tik kubeliais pjaustyto, nepagadins skonio, jei jis jau buvo šaldytas? nes taip sriubai tik naudojau, nusibodo, norisi ko nors kito, o čia tokie gražuoliai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Grange, net nežinau, niekad nebandžiau. Šaldytą pati tik sriubai naudoju. Gal jį susmulkinus galima butų panašius į amerikietiškus iškept. Aš panašius kepiau, "Moliūginiais sklindžiais" pavadinau, galite pamėginti. O už gražuolius, AČIŪ ;))

      Panaikinti
  2. niu išbandysiu greitu metu, pasakysiu kaip gavos !

    AtsakytiPanaikinti