2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Blynai su bulvių koše


Kadangi esu receptų leidinių vergė, tai siūlau jums truputį pakoreguotą receptuką iš naujo receptų žurnalo "Blynai".

Tešlai:
2.5-3 stikl. miltų
0.5 arbat.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
250 ml kefyro
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Įdarui:
0.5 kg bulvių
pusė nemažo svogūno
2 skiltelės česnako
0.5 valg.š. sviesto
druskos, pipirų

Gaminimas: pirmiausia pasūdytam vandeny išverdam bulves, nusunkiam ir sutrinam. Pakepinam smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką svieste (aš dar pridėjau nepilnus 2 valg.š. smulkintų lašinukų), pabarstome pipirų ir viską sudedam į trintas bulvytes. Gerai išmaišom, jei trūksta, pridedam druskytės ir padedam vėsti .Tešlai į dubenį pilam kefyrą, beriam cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišom. Įmušam kiaušinį ir išplakam. Po truputį beriam miltus ir maišom, turi gautis minkšta tešla. Ją padalijam į 16 gabalėlių, bulvių įdarą taip pat į 16 dalių. Kočiojam iš tešlos apvalius blynelius, dedam įdarą, gerai sužnybam kraštus, suformuojam laivelio formos ir truputį suspaudžiam .Gaunas kažkas panašaus į žemaičių blynus. Pilam į keptuvę šlakelį aliejaus ir kepam. Iš pradžių uždengtus dugnu ant vidutinės ugnies, o apvertę, atidengtus. Iškeptus sudedam į troškintuvą, uždengiam ir padedam šiltai. Nors galima valgyti jau ir tokius, aš dar dariau padaža.

Padažui pakepinam pusę svogūno, galima kelis pievagrybius ar kitokių grybų, krapukų (aš patarkavau truputį džiovinto), dedam kokius 3 valg.š. grietinės, pilam truputį vandenuko, beriam pipirų ir druskos, patroškinam kokią minutę ir patiekiam su blynais.
Lašinukai į vidų labai tiko. Kas mėgsta, kad būtų labai minkšta, galima užpilti tokiu padažu ir patroškinti orkaitėje kokias 10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą