2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Makaronų, varškės ir obuolių apkepas

Na, šis receptas iš žurnalo "Vakarienės" (2011m),išbandžiau, tad dalinuos.

500 g makaronų (reikėjo lakštinių, bet aš dėjau didesnes kriaukleles)
100 g sviesto
250 g varškės
2 rūgštesni obuoliai
3 kiaušiniai
2 arbat.š. cinamono
200 g cukraus
0,5 arbat.š. sodos
saujalė razinų (aš dėjau džiovintas spanguoles)
žiupsnelis druskos

Gaminimas: makaronus išverdame truputį pasūdytam vandeny (tik nepervirkite). Nuvarviname, dedam į dubenį ir užpilam ištirpintu sviestu, išmaišom. Tada dedame stambiai sutarkuotus obuolius (burokine tarka), varškę, plaktus kiaušinius, cinamoną, razinas, cukrų, druską ir vėl gerai išmaišome. Viską krečiame į sviestuku pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 "C įkaitintoje orkaitėje 45-55 min, kol viršus gražiai apskrus. Tiekiame truputį pravėsusį, labai tinka su grietine.
Buvo labai skanu vakarienei, bet tiktų net ir desertui, prie puodelio kavos. Skanus ir šaltas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą