2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Evaldo kiaušinienė

Skamba gal ir juokingai, bet jau daug metų pas mus ją taip vadina. Kaip ji kepama kažkada man papasakojo bendradarbis Evaldas, Jis taip kepdavo savo vaikam. Aš pabandžiau iškept savo dukterėčiai, jai taip patiko, kad kepu dar ir dabar, kai į svečius atvažiuoja. Ir vadina ją - Evaldo kiaušiniene.


2 kiaušiniai ( anksčiau kepdavau iš vieno kiaušinio)
druskytė
pipirai
riekė batono
gabalėlis sviesto
mėgiamos daržovės

Gaminimas: kiaušinius truputį paplakam, labai nedaug, beriam druskytę ir pipiriukus. Keptuvėje išleidžiam sviestą, pilam kiaušinius, uždengiam ir pakepam. Tada į vieną pusę dedam riekę batono, paspaudžiam, atsargiai užverčiam kitą ir dar pakepam pavartant. Dedam į lėkštę (aš supjaustau kaip vėduoklę), uždedam pomidorų padažo. Šalia dedam mėgstamų daržovių ir nešam skanauti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą