2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Kepenėlių paštetas

Dievinu kepenėles! Šis paštetas pasiskolintas iš Edmundo Seiliaus, bet ne identiškas. Radau pernai kažkuriam "Šeimininkės" numeryje.


~500 g vištos kepenėlių
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
gabalėlis sviesto
~100 ml grietinėlės
druska, pipirai, mėgiamų prieskoninių žolelių
1 stiebelis lapkotinio saliero
šlakelis brendžio

Gaminimas: svogūną supjaustome, morką sutarkuojame ir dedame kepti su sviestuku. Truputį apkepę, pridedame supjaustytą saliero stiebelį, dar už kelių minučių - truputį pasmulkintas kepenėles. Dar truputį pakepę, pilame grietinėlę, beriame druską, pipirus, prieskonines žoleles ir patroškiname apie 10 min. Kai truputį pravėsta, sutriname blenderiu iki vientisos masės arba sumalame mėsmale. Jei norime, įpilame slakeli brendžio ir gerai išmaišome. Brendis paštetui suteikia tokį ypatingesnį skonį. Kai atvėsta, tepame ant duonytės ir mėgaujamės. Tiktų ir įdaryti kiaušinius.



2 komentarai:

  1. Sveiki, ir man knieti pasigamint pasteto, bet turiu tik kiaulienos kepeneliu, sakykit ar tiktu siam pastetui arba kepeninei?kiek ilgiau reikia kepti?pamirkyt piene?is anksto dekui uz atsakymus
    Kristina

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, šiam labiau tinka paukštienos kepenėlės. Iš kiaulės kepenų geriau kepeninę darykite. Galite pamirkyti piene ar vandenyje. Prie ju reuktų gabalėlio riebesnės šoninės, o morkyte, svogūną ar pievagrybių galite taip pat ideti. Pavirusi viską galite sublenderiuoti, Konsistenciją reguliuokite sultiniu, o sublenderiuotą masę dar pakaitinkite

      Panaikinti