2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Mieliniai Užgavėnių blynai

Pagaliau ilgai lauktosios Užgavėnės! O po jų ir Velykos ne už kalnų. O kad jų sulauktumėm, turim gerai užsigavėt visam 7 savaičių Gavėnios laikotarpiui. Man Užgavėnės neatsiejamos nuo storų mielinių blynų, nors mano tėtis sako, kad užsigavėt reikia kartu   su raugintais kopūstais ištroškinta rūkyta karka, kad valgant taukai net per barzdą varvetų.
Na o aš siūlau savo mėgstamiausius mielinius blynus.


500 ml šilto pieno
1000 ml miltų ( 4 stiklinės, kurių talpa 250ml)
20 g šviezių mielių
1 arbat.š. druskos
1 valg.š. cukraus
1 valg š. sviesto
3 kiaušiniai

Gaminimas: mieles ištirpinti šiltame piene, pilti į išsijotus miltus ir gerai išmaišyti. Apdengti maistine plėvele ir padėti į šiltą vietą pakilti.
Tešlai pakilus, išmaišome ir įplakame plaktus kiaušinius su druska, cukrum ir tirpintu sviestu. Uždengiame ir dedame į šiltą vietą pakilti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dviejų šaukštų pagalba dedame blynus(tešla tąsi, tai vienu šaukstu pakabinam, kitu nubraukiam i keptuvę) ir kepame ant vidutinės ugnies.
Valgome su kuo tik norime: uogiene, grietine, cukrum, medum ar kokiu sūresniu padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą