Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį ;) Labai skanus, sotus, didelis ;))
Tešlai:
180 g kepinių margarino
150 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
3 valg.š. grietinės
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
600 - 650 g miltų
Įdarui:
100 g tirštos uogienės (dėjau juoduosius serbentus, ir nesvėriau)
500 g varškės 9% (dėjau 3 pakučius po 180 g, bet galima ir daugiau)
80 g cukraus
3 kiaušiniai
2 valg.š. vanilinio cukraus
Gaminimas: kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę. Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą. Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę. Vieną dalį iškočiojame ( tą didesnę), dedame į blėtelę išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą
Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai pagelsta. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome. Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame
Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago. Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius
Paruoštą pyragą dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min, kol gražiai parunda
Pilnai atvėsiname ir ragaujame.
Mėgaujamės prie puodelio kavos ir džiaugiamės nuostabiomis akimirkomis ;))
Receptą radau grupėje "Gaminam, skanaujam..." facebook'e. Padariau nedidelius pakeitimus.
Sveiki, kaip matau pyrago apacia nesudegusi... o jei as kepsiu 180" t ir poto dar kepsiu... dega apacia... ar galiu kept mazesnej temp arba trumpiau????
AtsakytiPanaikintiLaba, Dina. Bijau kad gali neiškepti. Bandykite įtiesti kelis lapus kepimo popieriaus ir padą kepkite pakėlus aukščiau. Galite kepti jį trumpiau, paziurėkite kada gražiai pagels. Toliau pyragą kepkite per vidurį. Aišku, jei jūsų orkaitė kepa karščiau (nes labai skirtingai buna), tai pabandykite žemesnėje temperatūroje. Man viskas puikiai pavyko
PanaikintiPakišti indą su vandeniu reikia, jei apačia dega, pvz. po pusės kepimo laiko.
AtsakytiPanaikintiNa, tai ir išeitis, bet ne visiems kepiniams tinka. Aš, kai turėjau viryklę su dujine orkaite, apačioje buvau sudėjus taip vadinamas "šamotines" plytas, tai jokių problemų nebuvo. Jos labai gerai paskirsto karštį
PanaikintiSuper pyragas, aciu uz recepta!
PanaikintiGundantis tas pyragas, kaip ir Jūsų taip ir mano vyro nuo vaikystės mylimiausias. Bandau kepti ir ar pavyks taip puikiai kaip jums nezinau....
AtsakytiPanaikintiGavosi puikiai :)ačiū
PanaikintiRasa, jei jau idedu, tai ismeginta ir tikrai turi pavykti ;)) Skanaus !!!
Panaikintiar galima vietoj kepinio sviesto deti paprasta sviesta?
AtsakytiPanaikintiRenata, bandykite. Manau pavyks, tik bus trapesne tesla ;)
PanaikintiJus man pasakykit kepet su vejeliu ar ne?
AtsakytiPanaikintiPas mane paprasta orkaite be vejelio. Teko naudotis ir tokia, bet nelabai man patiko. Manojoj man kepiniai skanesni ir grazesni gaunas, bei trumpiau kepa. Pyraga kepiau rezimu virsus - apacia, bet truputi auksciau pakelta
PanaikintiSveiki, dieviškas atrodo pyragas jūsų nuotraukoje, būtinai išbandysiu,
AtsakytiPanaikintio kokio dydžio skardą naudojote? sakau gal pradžiai ir iš pusės normos pakaktų pabandyt, nes ne kokia kepėja iš manęs, nenoriu lepsuso :)
Ačiū, Dalia. "Draugystė" nuo vaikystės man mėgiamiausias pyragas. Išeina tikrai nemažas. Jei skardelė nedidelė, darykite iš pusės. Nebijokite, tikrai pavyks ;) Sėkmės
PanaikintiSuper skonis!!puikiai gavosi!!dekui uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiSmagu tai girdet.Skanaus
PanaikintiIna jusu receptas nuostabus!!senai zadejau issikepti ir nenusivyliau.Aciu uz labai skania draugyste :)Rekomenduoju !!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Andžia. Džiaugiuosi kad ir jums patiko ;)
PanaikintiKepu jau 4 karta, aciu uz puiku recepta!
AtsakytiPanaikintiDaiva, kaip smagu. As taip dziaugiuos kad ismeginau, dabar pirkti nerikia, o ir daug skanesnis iseina ;)
Panaikintinuostabus receptas,viskas kuo paprasciausiai paaiskinta,parodyta.kepiau jau kelis kart:)patapo vienas is skaniausiu seimoje.didelis Aciu.
AtsakytiPanaikintiAčiū už pagyras. Man pačiai jis atrode namie nepagaminamas, kol nepamėginau. O dabar dažnai kepamas, nes mano mėgiamiausias nuo vaikystės ;)
PanaikintiLabai geras receptas labai visi isgyre kai iskepau labai aciu:))
AtsakytiPanaikintiEgle, skanaus ir prašom ;)
PanaikintiNuostabus pyragas.Itrauktas jau i mano receptu knyga:)
AtsakytiPanaikintiJurgita, labai dziaugiuos, kad patiko.
PanaikintiNesu gera kepeja... :-( Bukit geros, patarkit: ka reiskia issulti svoesta su margarinu? O kiausiniu plakt atskirai nereikia-tik taip imaisyt? Ir kepimu milteliu nereikia?
AtsakytiPanaikintiAciu
Skaitykite recepta, viskas labai aiskiai parasyta
Panaikintisveiki:) sakykit prasom, ar galima vietoj sviesto naudot kepiniu margarina? Na, 330g margarino? Labai noreciau issikepti, bet neturiu sviesto, tik margarino :)
AtsakytiPanaikintiRuta, manau tikrai galit. Tik, ko gero, tešla nebus tokia trapi, gal truputi skonis skirsis, o iškept tai tikrai iškeps
PanaikintiAciu:) Rytoj kepsiu ir pasakysiu, kaip gavosi :)
PanaikintiNa, va kepiau vien su margarinu, bet dar idejau sauksta majonezo. Isejo labai puikiai! Mano vyras dar nuo tarybiniu laiku didelis Draugystes megejas, iskart atspejo, koks tai pyragas...;)
AtsakytiPanaikintiRuta, labai dziaugiuos. Man naminis tai dar net skanesnis, nors ir pirktinis skanus ;)
PanaikintiKaip smagu, kad viskas puikiai gavos. Galesite dazniau vyra palepint, tik nepersistenkite ;)
ar galima kepti su paprastu margarinu?o ne su kepiniu?
AtsakytiPanaikintiNa nepatarciau, gali nepavykti
PanaikintiMane neramina baisus jo kaloringumas. Tikra kalorijų bomba - 330 g grynų riebalų + 230 g cukraus + grietinė + uogienė...
AtsakytiPanaikintiAr nebandėte kas nors mažinti riebalų kiekį (ar keisti jos į aliejų), mažinti cukrų?
Ne, Almantai, nebandžiau. Juk nekepam tokių pyragų kasdieną ir tikrai kasdieną nevalgom. Jei retkarčiais suvalgysim gabalėlį ar du, manau pasaulio pabaiga neįvyks.
PanaikintiO jei jus norite ka pabandyti pakeisti, prasom.
Sakykit o kam i varske reikia deti tiek baltymo? Nes pirma karta matau toki recepta nelabai suprantu kam tie baltymai.nes as visada dedavau paprastai viena kiausini. Man labai idomu pasidare.
AtsakytiPanaikintiKristina. as nesu recepto autorė, kokį radau, tokį išbandžiau ir parašiau. Tikrai per daug nebuvo.
PanaikintiIšplakti baltymai suteikia varškei purumo
Panaikintio kokia kepimo forma naudojot? Ar tinka ta is orkaites kur prideta buna?
AtsakytiPanaikintiNa negaliu pasakyti, as kepiau mazesneje, bet mano orkaite didele, jos bletele man pasirode per didele ir per zema. bet galite pamėginti. Krastelius galima iskelti ir is popieriaus. Sekmes
PanaikintiLaba diena. Kokio dydzio skarda naudojote?
PanaikintiSveiki, kaip manot ar tiks 22cm×30cm skarda,ar reik ieškoti didesnės? Savaitgalį būtinai išbandysiu!��
AtsakytiPanaikintiAs jieskociau didesnes, nes gausis labai storas, ir gali neiskepti, arba mazinkite proporcijas
PanaikintiSveiki.Kepiau pagal jusu recepta.Nuostabus pyragas.Kepiau formoje kaip ir pries tai rasiusi man viskas labai gerai iskepe,tik kepiau 175 laipsniu orkaiteje 50 minuciu.Labai dekoju uz recepa.Išsisaugojau atmintinej.Butinai kepsiu dar
AtsakytiPanaikintiDaiva, džiaugiuos. Skanių ir kitų pyragų ;)
PanaikintiSveiki,aciu uz si nuostabu recepta.Jau kelinta karta gaminu pagal si recepta,mano seimyna liko patenkin
PanaikintiSuper receptas :) Ačiū,kad dalinatės :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Nuostabus Jūsu pyragas, kepu, kepu ir kepu.
AtsakytiPanaikintiačiū
Neringa
sveiki,kepu si pyrageli labai senai ir neatskirom dalim viska suruosiu susluoksniuoju ir puikiai iskepa niekas nesudega kepu 50 min 200 laipsniu elektrinej orkaitej
AtsakytiPanaikintiNa, o as kepu taip, kaip reikalauja receptas - taip pat nesudega ir gerai iskepa
PanaikintiKokio dydzio skardoje kepat?
AtsakytiPanaikintiEsu jau kažkam ršius - 22x30cm
PanaikintiPries tai raset, kad reiketu ieskoti didesnes skardeles nei 22x30 cm. O dabar rasot kad tinka. Kaip cia yra ?
PanaikintiAtsiprašau,bet 0.180gr kepinių margarino ir 0.150gr sviesto neperdaug?!
AtsakytiPanaikintiTikrai ne. Pyragas gaunas didziulis :) O be to, ne pati sugalvojau, tokį receptą radau ;)
PanaikintiSuper receptas :) kas tik paragauja negali patikėt, sako pirkau :D darau dažniausiai per šventes su namine obuoliene mmmm pirštus apsilaižyt galima :) nieko nekeičiau išskyrus, tai, kad naudoju ir vietoj margarino sviestą.
AtsakytiPanaikintiGeras as gerbeja tu darbuotoju
AtsakytiPanaikintiTrejus metus kepu tik pagal jusu recepta man labai patinka aciu jums ir sekmes
AtsakytiPanaikintiKepiau du kartus. Super pyragas. seimynai labai patiko. Aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiSuper, labai geras receptukas!!!
AtsakytiPanaikinti