2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Kepsneliai, užkepti daržovėmis ir sūriu

Kai norisi kažko naujo, imi ir sugalvoji ;)

Gabalas nugarinės ( supjausčiau į 11 kepsniukų)
1 valg. š. majonezo
1 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. bazilikų pastos
druskos
Viršui:
2 morkos
2 svogūnai
1/4 gumbinio saliero
pievagrybiai
fermentinis sūris
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai, tinkantys daržovėms

Gaminimas: nugarinę supjaustome 1 cm storio gabalėliais, išmušame. Majonezą, garstyčias, bazilikų pastą ir druską išmaišome ir šiuo mišiniu ištepame mėsytę, sudedame kepsniukus vieną ant kito ir paliekame marinuotis nors porai valandų. Kol mėsytė marinuojasi, pasiruošiame daržoves: svogūnus supjaustome šiaudeliais, morkas ir salierą sutarkuojame šiaudeliais. Keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus, beriame svogūnus, po kelių minučių - morkas ir salierą. Truputį pakepę, pilame vandenuko ir patroškiname kol daržovės suminkštės ir išgaruos vanduo. Daržoves pravėsiname. Sūrį sutarkuojame burokine tarka, pievagrybius supjaustome plokštelėmis.
Blėtelę pašlakstome vandeniu, sudedame kepsniukus, dedame po sluoksnelį daržovių, grybų, beriame sūrio.


Taip paruoštus kepsniukus šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min, kol sūris apskrunda.
Patiekiame taip, kaip labiau patinka.
Mes valgėme su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą