2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Trapūs sausainiukai


2 stiklinės miltų
200 g atšaldyto sviesto
200 g grietinės
1 kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos
Viršui:
1 kiaušinio baltymas
cukrus

Gaminimas: miltus išsijojame ant lentos, ar kokio kito paviršiaus, kur būtų galima paskui kapoti peiliu. Burokine tarka į miltus sutarkuojame sviestą (vis pavoliojant į miltus) ir kapojame peiliu, kol pasidaro trupinėliai. Padarome duobutę, sudedame grietinę, kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos ir vėl kapojame vis pastumdami iš krašto į vidurį. Kai produktai susimaišo, rankomis, vis paspaudžiant suformuojam pailgą tešlos gumulą, vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 2 valandom. Tešlą dalinam į 4 dalis, kočiojam maždaug 5 mm storio, vis pabarstant miltais, bet nedaug. Tada tepam kiaušinio baltymu ir barstom cukrumi. Pjaustome paprastu ar figūriniu ratuku arba peiliu norimos formos sausainukus ir dedam į kepimo popieriumi išklotą blėtelę. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje. Kepa greitai, pirma išsipučia (susisluoksniuoja), tada jau stebime, kada lengvai parunda ir traukiame.

Labai trapūs ir skanūs, tirpsta burnoje. Ir labai tinka arbatos ar kavos pertraukėlei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą