2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Rageliai su sūriu ir kumpiu

Tikrai nesitikėjau, kad bus tokie nuostabūs. Superiniai ! Drėgni, minkštučiai, tiesiog ištirpstantys, ne tik burnoje, bet ir iš lėkštės. Receptas iš "KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOS". Truputį pakoreguotas.
Čia buvo dovana Moters dienos proga mamai ir močiutei.

125 g varškės
4 valg.š. pieno
1 kiaušinis
4 valg.š. aliejaus
1/2 arbat.š. druskos
1 arbat.š. su kaupu cukraus
300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
12 plonų riekelių fermentinio sūrio
12 plonų riekelių virto kumpio (dėjau VIGESTOS daktarišką dešrą, labai tiko)
Aptepimui:
truputis pieno

Gaminimas: varškę pertrinam, mušam kiaušinį, beriam druską, cukrų, išmaišom. Pilam pieną, aliejų, vėl gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir po truputį įmaišom į tešlą. Kai neina maišyti, minkome. Susiminko maloni vientisa tešla, ją 10 min paliekam pastovėti. Per tą laiką susipjaustome labai plonomis riekelėmis dešrą ir sūrį (arba galite pirkti jau supjaustytus).
Tešlą padaliname pusiau. Iškočiojame apvalų blyną (jei labai liptų prie stalo, truputį pabarstykite miltais), maždaug 0.5 cm storio, bet ne storesnį, padaliname į 6 dalis

Plačiajame gale dedame dešros riekele, ant viršaus sūrio ir susukame tvirtai. Iš šito kiekio tešlos išeina 12 ragelių. Susuktus ragelius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę,

patepame pienu ir šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 - 20 min, kol gražiai parus. Jei tik ištrauktus vėl patepsite pienu, bus dar minkštesni. Labai skanūs dar gerai šilti, su arbata ar kava.
 Tiktų ir iškylai ar į kelionę.

5 komentarai:

  1. Super! Man puikiai pavyko, seima dziaugiasi ir siuncia dekui!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Džiaugiuos kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susigundžiau išsikepti, o kol rageliai kaitinasi orkaitėje, nusprendžiau brūkštelt keletą eilučių su padėka už šaunius, tokius jaukius ir naminius receptus! Esu nauja Jūsų tinklaraščio gerbėja.;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neringa, ačiū. Man labai malonu. Tikiuosi nenuvilsiu jūsų ;)

      Panaikinti
  4. Superinis skonis. Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti