2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Marmurinis keksas su romu

Pagaliau ir šitam atėjo eilė. Gavos didžiulis, bet vis tiek greit susivalgė :)

300 g sviesto (dalį keičiau margarinu)
300 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 valg.š. romo
1 pak. kepimo miltelių
500 g miltų
30 g kakavos (dar pridėjau šaukštelį tirpios kavos)
130 ml pieno

Gaminimas: kambario temperatūros sviestą išsukam, įmaišom cukrų, vanilinį cukrų, po vieną kiaušinius, druską ir romą. suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išsijotus,išmaišome. Įpilame pusę pieno, gerai išmaišome ir 2/3 tešlos sudedame į aukštą apvalią kekso formą su skyle, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais ar džiūvėsiais. Į likusią tešlą įmaišome likusį pieną ir kakavą prasijotą. Krečiam ant baltos ir sukamaisiais judesiais, šakute, bandome tarsi iškelti apatinę tešlą ant rudos, kad susimaišytų tarsi marmuras. Aš tai dariau peiliu, tai nelabai susimaišė, tad tikrai reikia šakute.
Kepame iki 180"C įkaitintije orkaitėje apie 50 - 65 min. Ar iškepęs patikriname pagaliuku. Ištrauktas turi būti sausas. Atvėsiname ant grotelių.
Labai skanus keksas, dvelkiantis romu. Idealus prie puodelio kavos.

Receptas iš "KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOS". Siūlyčiau išsikepti, nieko sudėtingo.

2 komentarai:

  1. Laba! As noriu paklausti 1 pakelis kepimo milteliu kiek gramais bus? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba.Na čia dedamas tas mažesnis pakutis ~ 15 g, kažkur 2 arbat.š. su kaupu.

      Panaikinti