2012 m. kovo 13 d., antradienis

Įdaryti pievagrybiai

Kažkodėl visada norėjau išbandyt. Šiandien parduotuvėj užtikau tokių didžiulių pievagrybių, kad negalėjau praeit pro šoną. Receptų neieškojau, ką sugalvojau, tą sudėjau. Ir štai kas gavos :)

12 didelių pievagrybių
2 riekelių virto kumpio
2 riekelių šalto rūkymo dešros (storos, aš naudojau "Kaziuko)
1/2 svogūno
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
~100 g fermentinio sūrio
aštresnių prieskonių, druskos
Padažui:
2 valg.š. majonezo
2 valg.š. pomidorų padažo
1/2 arbat. š. adžikos
pipirų

Gaminimas: svogūną supjaustom kubeliais ir pakepam su trupučiu sviesto. Pievagrybius nuplaunam, išpjaunam kotelius ir šaukšteliu išskobiam lakštelius. Kotelius, kumpį ir dešrą supjaustom kubeliais, česnaką sukapojam, sūrį sutarkuojam. Viską dedam į dubenėlį, mušam kiaušinį, beriam prieskonių ir druskos, dedam pakepintą svogūną ir gerai išmaišom. Šio mišinio prikraunam į kepurėles su kaupu, dedam jas į blėtelę, išklotą folija ir kepam apie 15 - 20 min. iki 180"C įkaitintoje orkaitėje.
    Padažui visus komponentus sumaišom.
Patiekiam apipiltus padažu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą