2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Plikyti pyragaičiai

Jau buvau labai pasiilgus, anksčiau kažkaip dažniau kepdavau, paskutiniu metu daugiausia užkandžiams, su pikantiškais įdarais. Užsimaniau saldžių, tad nieko nelaukiau ir puoliau maišyt tešlą.

250 ml vandens
100 g margarino (aš dėjau per pusę su sviestu)
250 g miltų
žiupsnelis druskos
4 - 5 kiaušiniai
1 valg. š. cukraus

Gaminimas: į puodą pilame vandenį, dedame cukrų, margariną, druską ir kaitiname iki užvirimo. Užvirus įmaišome miltus, maišome stipriai, mediniu šaukštu, kol tešla užplinka (sueina į vieną gumulą ir atlimpa nuo puodo sienelių), tada nukeliame ir laukiame kol atvės. Į atvėsusią tešlą,mediniu šaukštu įsukame po vieną kiaušinį. Tešla turi būt tokio tirštumo, kad laikytų formą, bet neperkieta.
Blėtelę ištepam sviestu ir arbatiniu šaukšteliu dedam tešlos gumulėlius. Šiaip visada darau per konditerinį maišelį, bet, prisipažinsiu, patingėjau, ir dėjau desertiniu šaukštu, tai išėjo didžiuliai. Dėdami paliekam nemažus tarpus, nes plikytukai ir kyla, ir plečiasi.
 
Kepame iki 200" - 220" C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min., kol gražiai parunda. Traukiame ir atvėsiname, Atvėsusius įdarome kokiais tik patinka įdarais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą