2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Blyneliai "Su nauda sveikatai"

Radau rusiškam žurnaliuke "Septynetas su šaukštu" (vertimas čia), na ir labai sudomino. Labai tinka tiems, kas nemėgsta košių. Skonis man ir labai patiko, o kažkaip iki šiol ir girdėjus nebuvau apie mielinius dribsnių blynus. Tikrai dar kepsiu.

1 stikl. avižinių dribsnių (aš dėjau 4 - grūdų, labai tiko)
1 stikl. miltų
15 g mielių
1.5 - 2 stikl. pieno
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį
žiupsnelis druskos

Gaminimas: avižinius dribsnius pakepinam sausoje keptuvėje maišant, kol įgaus auksinį atspalvį (apie 5 min). užpilam karštu pienu, daugiau kaip stiklinę, paliekam 1 val išbringti. Mieles ištirpinam likusiam šiltam piene su trupučiu cukraus ir leidžiam pakilti. Į išbrinkusius dribsnius mušam kiaušinį, išmaišom, beriam dalį miltų, gerai išmaišom. Beriam druską, pilam pakilusias mieles ir likusius miltus, gerai išmaišom, uždengiam plėvele ir padedam šiltai pakilti (maždaug 30 min). Kai pakyla, išmaišom ir vėl padedam pakilti.
Įkaitintą keptuvę patepam aliejum, dedam po šaukštą pakilusios tešlos, palyginam ir apkepam iš abiejų pusių.

 Valgom su medum, grietine ar uogiene. Mes valgėm su bruknių - kriaušių džemu. Labai skanūs, minkštučiai, neriebūs.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą