2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Turkiški riestainiai (Турецкие бублики)

Kartais apninka tokia manija išbandyt ką nors naujo ir įdomaus, kad kelias dienas paskęstu ieškojimuos. Tokių ieškojimų vaisius yra šie riestainiai. Labai patiko, labai smagiai darosi ir labai man patinka dirbt su mieline tešla.


500 - 530 g miltų
11 g sausų mielių (galima ir 9 g pakutį)
70 g kepinių margarino
4 valg.š. aliejaus
1 arbat.š. druskos
3 valg.š. cukraus (galite dėti tik 2 )
200 ml pieno (galima perpus su vandeniu)
2 kiaušiniai
Aptepimui:
truputis pieno, cukraus ir ciberžolės
Apibarstymui:
 sezamas arba aguonos

Gaminimas: šiltą pieną sumaišome su cukrum, mielėm ir 2 šaukštais miltų, padedam šiltai pakilti. Kai mišinys pakyla, įmaišome ištirpintą ir pravėsintą margariną, išplaktus kiaušinius, druską, aliejų ir likusius miltus. Užminkome tešlą, ji gaunas minkšta ir maloni. Tešlą padedam šiltai pakilti. Pakilusią tešlą dalinam į 16 dalių, suvoliojam piršto storio volelius, lenkiam pusiau ir susukam, tada sujungiam į riestainį. Riestainius dedam į kepimo popierium išklotą blėtelę ir duodam pakilt, tada patepam pienu, sumaišytu su trupučiu cukraus ir ciberžolės. Apibarstome sezamu ar aguonomis.


Kepame iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 20 - 25 min, kol gražiai parunda.


Galima ragauti ;))
Skanūs ir vieni, ypač šilti, taip pat labai tinka aptepti džemu, uogiene ar sviestuku. Perpjovus, pusryčiams turėsime nuostabų sumuštinį, tereiks tik sviestuko ir sūrio ;))
Skanaus...
Originalą rasite čia.

2 komentarai: