2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Džiovintom slyvom ir abrikosais įdaryta nugarinė šaltam užkandžiui


Nugarinė ( renkamės norimo dydžio , bet geriau plonesnę)
druska
didkepsnio prieskoniai (Baiva) ar kokie jūsų mėgiami
Įdarui:
džiovintos slyvos
džiovinti abrikosai
prieskoniai chimi churi ir druska
Aptepimui:
1 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. majonezo
mėgiamų žolelių

Gaminimas: nugarinę įtriname didkepsnio prieskoniais ir druskyte ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar net parai.
Slyvas ir abrikosus nuplauname, nuplikiname, nusausiname. Beriame slyvas ir abrikosus į bliūdelį apibarstome chimi churi ir druskyte. Ilgu siauru peiliu nugarinėje iš galo padarome įpjovą ( tiesiog duriame išilgai visos nugarinės, kad ji gautūs su skyle). Į tą įpjovą kišame vieną paskui kitą - slyvą, abrikosą, slyvą, abrikosą... Galus truputį užsmeigiame smeigtukais ar dantų krapštukais. Sumaišome majonezą, garstyčias ir mėgiamas žoleles ( galima įberti džiovintos paprikos gabalėlių) ir šiuo mišiniu aptepame nugarinę. Paruoštą mėsytę dedame į kepimo rankovę, užrišame galus, praduriame skylutę ir kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Iškepusią atvėsiname, išimame smeigtukus ir plonai supjaustę patiekiame.
Labai skanu, daug skaniau už visokius vyniotinius, o ir darbo daug nereikalauja.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą