2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Medaus sausainėliai


400 g miltų
150 g kepinių margarino
140 g cukraus
4 valg.š. medaus
2 kiaušiniai
1 arbat.š. sodos (nugesintos 1 arbat.š. acto)

Gaminimas: Miltus beriame į dubenį, ir vis pamiltuojant burokine tarka sutarkuojame margariną. Tada rankomis sutriname miltus su margarinu į smulkius trupinėlius. Į šiuos trupinėlius dedame paplaktus kiaušinius, cukrų, medų, nugesintą sodą ir viską gerai suminkome rankomis. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1 valandai kambario temperatūroje.
Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, truputį suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami plėsis. Kepame sausainius iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Nuostabaus skonio, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje.
Šaltinis: facebook puslapis Вкусные рецепты (Кулинария)

1 komentaras:

  1. Pabandziau ir pavyko, as pati sausainiu nemegstu, bet gavosi tikrai labai skanus, ir be to labai smagu, kad lengvai paruosiami :) Tik kazkodel man virsus lengvai sutrukinejo, gal kas zino kodel? Nors bendram vaizdui tai nepakenke, vistiek butu idomu suzinot ka negerai padariau.

    AtsakytiPanaikinti