2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Moliūginis keksas

Pasirodo šiandien Pyragų diena. Ta proga moliūginis keksas. Vaišinu ;)


420 ml miliūgo tyrės ( galite naudoti ne keptą, o apie 450g moliūgo supjaustykit gabaliukais, užpilkit 100ml vandens, pavirkit 8 - 10 min, išgriebkit, sublenderiuokit, atmatuokit 420 ml )
250 g sviesto ar kepinių margarino
250 g cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
6 kiaušiniai ( M dydžio)
2 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
500 g miltų

Gaminimas: sviestą ištriname su cukrum, po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukame. Įmaišome vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį įmaišome į tešlą, kartu dalimis dedame ir moliūgo tyrę. Kekso formą (geriau 2) išklojam kepimo popieriumi ir supilam tešlą, išlyginam. Kepame iki 175"C - 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Jei kepsite vienoj formoj tai truks ilgiau, nes keksas gaunas storas. Pravėsusį išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių, arba dar šiltą galime apipilti sirupu (150ml citrinų - apelsinų sulčių ir 150 miltinio cukraus paverdam labai silpnai ~ 8 min.
Mano valgytojams tiko ir be sirupo, bet gal kada pabandysiu, turėtų labai tikti.
Receptas iš kažkokio vokiečių tinklaraščio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą