2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Lavašų suktinukai su malta mėsyte

Suradau šį patiekaliuką pas Jolantą.
 Kai atsibosta maltinukai, labai neblogas pakaitalas, ir įdomus. Tik mėsytę reikia daryti aštresnę ir sūrėlesnę, nes lavašas sugeria skonį. Truputį koregavau pagal save ;)


Lavašo ( sunaudojau 3 nedidelius)
~400g maltos kiaulienos ( galite dėti ir kitokią mėsytę)
 1 nedidelis kiaušinis
1 valg.š. majonezo
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
druska, pipirai, aštrioji paprika malta, mėgiami prieskoniai, mairūnas
Padazui:
250 ml sultinio ar vandens
2 valg.š. grietinės
2 valg.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų jei reiks

Gaminimas: maltą mėsytę sumaišom su kiaušiniu, majonezu, 1 smulkiai supjaustytu svogūnu, puse tarkuotos morkos ir prieskoniais. Taip paruoštą mėsytę tepam ant lavašų. Galima ploniau ar storiau, kaip labiau patinka. Lavašus susukam voleliu ir paliekam truputį pastovėt, kad sudrėktų.


Likusią pusę tarkuotos morkos ir svogūną, pjaustytą pusžiedžiais, pagal receptą reikia pakepint su trupučiu aliejaus, bet man į pabaigą suktinukų troškinimo pradėjo svilti. Kitą kartą aš storadugnio puodo ar keptuvės dugną iškločiau nekeptais morkom ir svogūnais ir užpilčiau trupučiu vandens. Na, jūs rinkitės patys kaip darysite ;)
Į keptuvę ar puodą su daržovėm išklotu dugnu sustatome supjaustytus suktinukus pjūviais į viršų ir apačią (aš pjausčiau maždaug 3 - 4 cm ilgio). Nedideliame puode užverdame padažui skirtus produktus ir užpilame ant suktinukų, padažo turi būti lig pat suktinukų viršaus, jei trūksta, įpilame vandens. Suktinukus statome troškintis 20 min ant lėtos ugnies, išjungią paliekame pastovėti dar 10 min.
Tiekiame su daržovių salotomis.


Skanaus ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą