2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Ryžių apkepas

Šis apkepo receptas atsirado visai netikėtai ir, net nesitikint, labai net pavyko. Kadangi mamai verdant ryžius netyčia įbiro per daug, tai juos reikėjo kažkaip sunaudoti. Tad dar pridėjus tai, kas, man atrodė, labai tiktų, iškepė labai skanus apkepas.


~ 1 litras ryžių košės
2 kiaušiniai
4 valg.š. cukraus
1 valg.š. vanilinio cukraus
100 g varškės
1 valg.š. grietinės
1 valg.š. minkšto sviesto
2 arbat.š. kepimo miltelių
4 valg.š. miltų

Gaminimas: Dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame pertrintą varškę, grietinę, išsukame. Sudedame ryžių košę ir sviestą, gerai išmaišome, tada beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome. Masę sukrečiame į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą ( aš kepiau nuimamais kraštais, tai dugną išklojau kepimo popierium), ir dedame kepti į iki 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.
Patiekiame su uogiene, trintom uogom ar grietine. Mes valgėme su trintom šaldytom avietėm. Buvo labai skanu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą