2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Pyragas "Rabarbarai pusnyse"

Šį receptuką turiu jau labai senai. Pasidalino juo buvusios darbovietės savininkė. Buvau kepus jau ne kartą, bet vis atrodydavo, kad dar kažkas ne taip. Pagaliau pasiekiau norimo rezultato. Kepiau močiutės 84 gimtadieniui, pavyko puikiai, pagaliau pasiekiau idealų variantą. Pyragas nuostabus!
Tad kadangi rabarbarų sezonas prasidėjo, artėja savaitgalis, siūlau išmėginti. ;)


Tešla:
200 g kambario temperatūros minkšto sviesto
2 tryniai
50 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
~ 2 stikl. miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
Kremas:
 250 ml pieno ( 1 stikl.)
2 tryniai
2 valg.š. cukraus
2 valg.š. miltų
1 arbat.š. vanilinio cukraus
Rabarbarų sluoksnis:
 3 - 5 rabarbaro kotai ( priklausomai nuo dydžio)
125 - 200 ml cukraus
Baltymų sluoksnis:
4 baltymai
3 - 4 valg.š. cukraus
migdolų drožlių

Gaminimas: sviestą su cukrum išplakam iki purumo, dedam po vieną trynį ir plakam. Beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkom tešlą. Tešla turi būt normali, minkoma, nekieta. Tešlą padedame 30 min į šaldytuvą.
Per tą laiką nuvalom ir kubeliais supjaustom rabarbarus, dedam į puodą, pilam cukrų ir maišydami paverdam 1 min ( rabarbarai keičia spalvą, atsiranda sulčių). Padedam atvėsti.
Dubenėlyje sumaišom trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus, įpilam šlakelį pieno. Likusį pieną pilam į nedidelį puoduką, užverdam ir gerai maišant, supilam košelę iš trynių, cukraus ir miltų. Maišydami paverdam apie minutę. Padedame atvėsti.
Atidaromą blėtelę išklojame kepimo popierium, ir tešla išlipdom dugną ir kraštelius, triputį subadom ir dedam kepti į iki 190"C įkaitintą orkaitę.


Kepam 10 - 15 min, kol gražiai pagelsta. Tada traukiame lauk ir neišimant iš blėtelės pravėsinam.


 Ant pravėsusio pado sudedam kremą, paskirstom. Ant kremo išdeliojam iš skysčio išimtus rabarbarus ( likęs skystis labai gerai susinaudoja kaip sirupas).


Rabarbarų turėtų būt daugiau, bet čia pirmieji, tai tik tiek. Dabar suplakam baltymus, palaipsniui dedant cukrų ir paskirstom ant rabarbarų. Viršų pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti iki 160"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda.


Iškepusį atvėsinam ir patiekiam ;)
Labai skanus pyragas. Pabandykite ;))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą