2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Moliūgo keksiukai

Labai skanūs ir šilti, ir šalti. Kepant kvepia visi namai, ir tai tikra palaima savaitgalį prie puodelio kavos.
Aš juos įsimylėjau.


2 kiaušiniai
250 g cukraus
300 g moliūgo tyrės
100 ml aliejaus
50 ml vandens
1,5 arbat.š. kepimo miltelių
truputis druskos
1 arbat.š. su kaupu meduolių prieskonių ( didesnė dalis cinamono ir po truputį muskato, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų)
210 g miltų

Gaminimas: Dideliame dubenyje sumaišome plaktus kiaušinius, cukrų, druską,  moliūgo tyrę, aliejų ir vandenį. Kitam sumaišome miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir suberiam į moliūgų mišinį. Gerai išmaišome.
Keksiukų formeles patepame riebalais ar įstatome popierines formeles ir pilam į kiekvieną 3/4 tešlos. kepame180"C temperatūroje apie 20 - 25 min. Tikriname pagaliuku. Iškepusius paliekame atvėsti, bet galime ragauti ir dar šiltus ;).
Galima į tešlą įmaišyti ir saują kapotų riešutų, keksiukus pabarstyti prieš kepant perliniu cukrumi, ar iškepusius milteliniu, pašlakstyti citrininiu glajum.

Su nedideliais pakeitimais iš "Virtuvė" 2011 11.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą