2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Gaivioji silkutė

Mano atradimas jau nepamenu kuriems Naujiesiems Metams.
Kai noris kažko lengvo, kai po Kalėdų jau būna pabodę visokie kepti silkių uždarai, kai jau po truputį noris užuosti pavasarį.
Ši silkutė pas mus jau tapo tradicija Naujųjų Metų sutikimui.
Kaip kažkas pasakė: genialumas slypi paprastume ;)))


3 silkės file
1 didelis arba 2 maži saldžiarūgščiai obuoliai
1 - 1.5 valg.š. majonezo
1 valg.š. jogurtinės grietinės
~10 cm baltosios poro dalies
~ 1 valg.š. vyno acto
pipirų
citrinos
truputis cukraus

Gaminimas: į silkinę sudedame juostelėmis supjaustytą silkutę ir apšlakstome citrina. Obuolį sutarkuojame burokine tarka, porą supjaustome, dedame į dubenėlį, uždedame majonezą ir grietinę, beriame pipiriukų, truputį cukraus, pagal skonį vyno acto pilame, gerai viską išmaišome. Paragaujame, turi būti gerai saldžiarūgštis. Uždedame gerą sluoksnį ant silkutės, apie 1.5 - 2 cm storio ir paliekame įsiskonėti, nors 2 valandas.
Patiekiant galima pabarstyti svogūnų laiškais, tada tikrai kvepės pavasariu. ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą