2012 m. sausio 24 d., antradienis

Margas pyragas

3 kiaušiniai
1 stikl.cukraus
200 g grietinės
1 stikl.miltų
3 valg.š. kakavos
3 valg.š. miltų
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. acto
Gaminimas: kiaušinius išplakti  su cukrum, supilti grietinę (į ją įmaišyti nugesintą actu sodą), išmaišyti, sudėti išsijotus miltus, gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į 2 dalis, į vieną įmaišyti 3 šaukštus kakavos, į kitą - 3 šaukštus miltų. Formelę ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir po šaukštą dėti tešlą, keičiant spalvas. Galima kepti ir apvalioje kekso formoje, bus dar gražiau. Kai visa tešla sudėta, pagaliuku (galima dantų krapštuku) sukamaisiais judesiais išvedžioti (pripiešti). Kepti 30-35 min iki 180"C įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepęs, patikrinti pagaliuku, turi būti sausas.

Šį pyragą kepu nuo mokyklos laikų, mums labai patinka. Paprastas ir greit padaromas.

10 komentarų:

  1. idėjau kepti žiūrim kas gausis;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm koks skanus galite man apie 5 pyragus atsiusti į gmail. Greit pruosiamus austiuka333@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Austeja, pyragų skyrelyje rasite daug ir kokių tik noresite

      Panaikinti
  3. Tikrai skanus pyragas, mėgstu ir kepu dažnai, tik pasigedau jūsų recepte sviesto ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš irgi nesuprantu, kodėl miltai dedasi du kartus, kas galit paaiškinti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O jūs darbo eiga skaitote atidžiai? Sumaišote tešlą ir padalinate pusiau. tada į vieną dalį pridedate kakavos į kitą - miltų. Ko čia nesuprast?

      Panaikinti