2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Užkandukai bet kokiai progai



Šaukšteliams:
jūsų mėgiamas fermentinis sūris, "Džiugo" sūris, saulėje džiovinti pomidorai, česnakai krapai, malti pipirai, majonezas.

Sūrius imame beveik lygiomis dalimis, "Džiugo" galima mažiau, kad nebūtų per aštru. Sūrius tarkuojame sūriui skirta tarkute (smulkesne nei burokinė), česnaką sukapojame, pomidorus nuvarvinam ir susmulkinam. Viska sumaišom su majonezu, krapais ir pipiriukais. Dedam į pirktinius šaukštelius. Galime papuošti petražolės ar krapo šakele.

Sluoksniuotos tešlos kepinukai:
truputis kumpio ar rūkytos dešrytės, keli pievagrybiai, tarkuotas "Džiugas", pomidorų padažas, garstyčios, truputis bazilikų pastos, mėgiamos prieskoninės žolelės, česnakas.

Sluoksniuotą tešlą atšildome, pakočiojame, pjaustome kvadrateliais ( na kad pora kąsnių gautūs), tepame iš pomidorų padažo, garstyčių, bazilikų pastos,žolelių ir smulkinto česnako paruoštu tepiniu. Ant vienų dedame kapoto kumpio, ant kitų - pievagrybių plokšteles, apibarstome sūriu. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium, kepame iki 180" - 190"C įkaitintoje orkaitėje.

Sluoksniuotos tešlos sukučiai:
pomidorų padažas, prieskoniai "Chimi churi", tarkuotas "Džiugas"

Iškočiojam du vienodus gabalelius tešlos, vieną patepam pomidorų padažu, pabarstom prieskoniais ir sūriu, užklojam kitu, paspaudžiam ar lengvai truputį pakočiojam, pjaustom 2 cm juostelem persukam kelis kart, dedam į kepimo popierium išklotą blėtelę, kepam iki 180" - 190"C įkaitintoje orkaitėje.

2 komentarai: