2015 m. liepos 22 d., trečiadienis

Užkandiniai keksiukai

Seniai laukė savo eilės ir buvo išmėginti. Labai tiko vakarienei. Nusižiūrėjau juos pas Jolantą, tik, kaip dažnai man pasitaiko, truputį pakeičiau ;)


1 stiklinė - 250 ml
2 kiaušiniai
1/2 stiklinės kefyro (pyliau truputį daugiau, gal 3/4 stiklinės)
1 su 1/2 stiklinės miltų
2 arbat.š.kepimo miltelių
1 valg.š. cukraus
1/2 arbat.š. druskos
180 g puskiečio fermentinio sūrio (galima kietąjį ar kokį turite fermentinį)
150 g virtos dešros, kumpio ar kokios užsilikusios mėsytės nuo pietų
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
pora saujų pjaustytų svogūnų laiškų
3 skiltelės kapoto česnako
saujalė kapotų petražolių, salierų, bazilikų lapelių mišinio
gera sauja špinatų ar zelandinių špinokų lapelių

Gaminimas: sūrį sutarkuojam burokine tarka, kumpelį supjaustom kubeliais ir dedam į dubenį. Ten pat keliauja svogūnų laiškai, žolelės, česnakas, supjaustyti špinatų lapeliai, malti pipirai. Viską permaišom.
Kitame dubenyje išplakam kiaušinius su cukrum ir druska, pilam kefyrą, paplakam, beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišom. Šią tešlą supilam ant kitų komponentų ir gerai išmaišom.
Gaunas gan tiršta masė. Dedame į silikonines keksiukų formeles ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180"C. Kepame ~ 30 min.
Išėmę pravėsinam ir patiekiam. Labai tinka prie arbatos ar sultinuko, net su kefyru skanu ;)
Skanūs ir šalti, tad tikrai tiks išsikepti kelionei ar iškylai.



Prie jų galite patiekti ir mėgiamą padažiuką ar šviežių daržovių...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą