2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Alaus sausainėliai

Labai senas receptėlis, dar iš "anų" laikų. Kartais jie pasirodo nuostabesni visom prasmėm, nei šiuolaikiniai ;)
Paprastučiai, trapučiai, skanučiai, lengvučiai ir visokie kitokie "učiai" ;))


200 g kepinių margarino
400 ml miltų
~125 ml alaus
cukrus pabarstymui

Gaminimas: Į dubenį beriam miltus ir vis pamiltuojant burokine tarka sutarkuojam margariną. Tada rankomis trupiname, kol pasidaro smulkūs trupinukai. Į juos po truputį pilame alų (gali viso neprireikt arba lašeliu daugiau reikėt ) ir minkome, turime gauti gražų gabalėlį tešlos. Jį 30 min dedame į šaldytuvą.
Tešlą kočiojame 3 - 4 mm storumo, apibarstome cukrumi ir supjaustome rombeliais ar kaip jums patinka. Sausainukus dedame į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, palikdami nedidelius tarpelius. Kepame iki 220"C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 min, kol gražiai pagelsta ir išsipūslėja ;)

Abejingų nelieka, patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems ;)


7 komentarai:

  1. Laba diena, norėčiau su Jumis pasikalbėti. Gal galėtumėte man parašyti email? Dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki. Miltu 400 ml ar gr?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmililitru, ne gramu. Jei stiklines po 250ml, tai truputi nedadeti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai viskas skaniai gavosi - įtraukiu į mėgstamiausiu sąrašą. Laaaabai skanu! Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai labai skanus sausainiai gavosi,super!!!!!!! Dekite dazniau receptus,pas Jus visada galima surasti greitai gaminamu ir skaniu patiekalu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, aciū už pagyras. tikrai stengsiuos dažniau, bet ne visad pavyksta atrasti laiko ;)

      Panaikinti