2014 m. spalio 4 d., šeštadienis

Obuolių pyragas "Cvetajevskij"

Jei tikėt legenda,  tai tokiu pyragu daugiau  nei prieš 100 metų savo svečius ir gerbėjus vaišindavo seserys Cvetajevos. Apie šį pyragą ragavusieji atsiliepdavo kaip apie ypatingo skonio kepinį.
Na jis tikrai puikus, švelnus, kreminis, su rūgštele.


Tešlai:
150 g sviesto
100 g grietinės
250 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
200 g grietinės
200 ml cukraus
1 kiaušinis
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. miltų
600 - 700 g nuvalytų obuolių

Gaminimas: Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir dedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską rankomis sutriname į smulkias kruopeles, dedame grietinę ir suminkome tešlą. Kol pasiruošime įdarą, tešlą dedame į šaldytuvą.
Įdarui obuolius nulupam ir supjaustom plokštelėm. Kiaušinį paplakam, dedam grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
25 - 26 cm atidaromą tortinę išklojam kepimo popierium. Tešlą pakočiojam ir dedam į tortinę, padarydame 2 - 2.5 cm kraštelį. Ant tešlos sudedame obuolius ir užpilame grietinės masę.


Taip paruoštą pyragą kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Iškepusį atvėsiname. Galima apibarstyti miltiniu cukrumi.


Išsiverdame kavos, pjauname gabalėlį pyrago ir ragaudami džiaugiamės  nuostabiu rudeniu ;)
Šaltinis čia ir čia

21 komentaras:

  1. Man Jūsų obuoliniai pyragai patys skaniausi. Esamus jau išbandžiau, bandysim šį

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pagyras. Šis taip pat nuostabus, o tokį jau negėda ir į svečius neštis

      Panaikinti
  2. Ka tik iskepiau pyraga,lb skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos kad patinka. Jis tikrai nuostabus

      Panaikinti
  3. Iš pradžių pasirodė kiek neįprastas kaip obuolinis, bet laaaaabai laaaaaaaabai skanus :) Vis galvojau, kaip tas grietininis užpilas iškepęs atrodo, pasirodo, jis pavirsta labai skaniu kremu. Ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Receptas tikrai puikus. O dėkot reikiaseserims Cvetajevoms už tokį puikų gaminį ;)

      Panaikinti
  4. pats skaniausias obuoliu pyragas!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Net kilo mintis išsikepti ne didelį pyragą, o dvidešimt mažų mini pyragėlių. Deja keksiukų formelės čia per mažos - teks ieškoti kokių didesnių. Ačiū už idėją!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jokūbai, tam tiktų formelės, skirtos tartaletėms kepti. Linkiu įgyvendinti šį sumanymą ;)

      Panaikinti
  6. Super pyragas. Siandien kepiau ir jau neliko, o dar ne vakaras :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jūsų šis pyragas nuostabus, nepaprastai skanus. Galiu pasakyti tik tiek, kad Centro policijos nuovada (Jūs juk kaunietė) kepa ko gero kiekviena savaitgalį. Dar vienas pastebėjimas, Jūsų bandelių tešla, kur kildinama šaldytuve tiesiog idealiai tinka ir picoms. Su kolege ne vieną kartą kepėme. Tiesiog super itališkos picos gaunasi. Ačiū Jums.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu girdėti, kad mano tinklaraštyje lankosi ir policija ;) Puikiai žinau šią nuovadą, kas rytą pro šalį pravažiuoju į darbą, o ir pasą pas jus keičiaus. Labai džiugu, kad šis, tikrai nuostabus pyragas džiugina ir jūsų šeimas. Ačiū, kad lankotės. Taip, esate teisi, ta mielinė tešla tinka viskam, ir kol kas už ją puikesnės dar neradau ;)

      Panaikinti
  8. Labai skanus, įdomus pyragas, ką tik mėgavausi su kava. Bet nežinau kodėl, man liko kietoki obuoliai, nies dėjau Bogatyr obuolius, kurie šiaip vieni tinkamiausių pyragams. Įdomu, ar ir kitiems taip, kokius obuolius dedate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal labai stambiai pjaustete? Pjaustome plonomis riekelėmis, nu ne permatomomis, bet kažkur 2 - 3 mm storio. Visad dedu savo žieminius niekad kieti nebuna

      Panaikinti
  9. Labai skanus pyragas :) o kremas isvis nerealus - is tokiu paprastu produktu, toks kremas gaunasi beveik kaip Napoleono torto.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu jums. Jis vertas tiesiog sventinio pyrago vardo ;)

      Panaikinti
  10. pagaliau radau tai - kas buvo man skaniausia...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nerealaus skonio pyragas kepu jau turbut 10 karta ir visi kas paragauja giria :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiu už receptą,rytoi kepsiu

    AtsakytiPanaikinti