2014 m. spalio 28 d., antradienis

Menkės kepsneliai


~800 g menkės file (galima bet kokios liesos žuvies)
1 morka
sprindžio ilgio baltoji poro dalis
3 valg.š. majonezo
4 nedideli kiaušiniai
3 valg.š. su kaupeliu krakmolo
mėgiami žuvies prieskoniai
druska
aliejus kepimui

Gaminimas: File supjaustome kubeliais, maždaug 1 cm x 1 cm, morkas sutarkuojame burokine tarka, porą sipjaustome plonais griežinėliais. Viską sudedame į dubenį, dedame majonezą, mušame kiaušinius, beriame prieskonius ir druską, viską gerai išmaišome ir paliekame per naktį šaldytuve.
Prieš kepant į masę įmaišome krkmolą. Masė gaunas tiršta, gan biri. Dviejų šaukštų pagalba formuojam kepsnelius ir kepam įkaitintam aliejuje. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad sugertų riebalų perteklių.
Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su kokiu nors padažiuku.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą