2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Kiauliena su bulvėmis kepta maiše

Labai paprasta, bet labai skanu. Tikrai sutaupo daug laiko, kuris taip reikalingas ruošiantis šventėms. Įvertino net tėtis, kuris labai retai pasako, kad LABAI SKANU.


~ 800g kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 valg.š. garstyčių aliejaus
1 valg.š. bazilikų pastos
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. adžikos (aštresnės)
1 arbat.š. garstyčių
1/3 arbat.š aitriųjų paprikų miltelių
kiaulienos prieskonių ( Bioset)
4 - 5 didesnės bulvės

Gaminimas: sprandinę nuplaunam, nusausinam ir supjaustom vidutinio dydžio gabalėliais ( kaip šašlykui). Svogūną sutarkuojame burokine tarka, sudedame į dubenį kartu su kitais ingridientais, išmaišome. Į šią masę sudedame supjaustytą sprandinę ir gerai išmaišome, paliekame apie valandą pastovėti.
Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į 4 dalis, sudedame ant mėsytės ir permaišome. Viską sudedame į kepimo maišelį ar rankovę (stengiamės paskirstyti vienu sluoksniu), užrišame, praduriame peiliu, dedame į blėtelę ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 50 - 60 min.


Patiekiame su šviežiomis daržovėmis. Labai skani, burnoje tirpstanti mėsytė, bulvytės kvepiančios bazilikais. Net nesitikėjau, kad bus taip gerai ;) Tikrai nepamaišys taurė raudono sauso vyno...



5 komentarai:

  1. O kokios ten šalia salotytės? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daiva, ką tyrėjau, tą sudėjau ;) Burokine tarka tarkuoti kopūstas, morka, gabalėlis moliūgo, gabalelis gumbinio saliero, obuolys, pundelis petražolių sukapota. Pagardinta majonezu, druska, cukrumi, šlakeliu acto.

      Panaikinti
  2. Išbandžiau labai labai skanu tik be druskos,aisku nebėda įsidėjom patys.Bet as galvoju kad druskos reiktu siek tiek įdėti su kitais ingridentais.Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jūsų receptai puikūs! Labai net gaila, kad nebėra naujų, kol kas viskas ka gaminau - laaabai gardu!

    AtsakytiPanaikinti