2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Apelsininiai keksiukai

Labai purūs, aromatingi, tirpstantys burnoje.


3 nedideli kiaušiniai
100g tirpinto sviesto
250ml grietinės
125ml cukraus
500 ml miltų ( 2 stiklinės )
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuota žievelė
1/2 apelsino sultys
1 sauja razinų

Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, plakdami supilam sviestą, grietinę. Sudedam apelsino žievelę ir supilam apelsino sultis, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliaisir įmaišom į tešlą.Pabaigoje įmaišom apvoliotas miltais razinas.
Į keksiukų formą sudedame popierines formeles ir užpildome 2/3 formelės tešla. Šauname į iki 180" - 190"C įkaitintą orkaitę, kepame apie 30 - 40 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Ištraukę iš orkaitės atvėsiname ant grotelių.
Tikrai labai skanūs, sotūs...


3 komentarai:

  1. Nuostabaus skonio keksiukai ir labai grazus:)Tokiu skaniu dar neteko kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kodėl keksiukai galėjo neiškilti?

    AtsakytiPanaikinti