2013 m. liepos 23 d., antradienis

Varškėtukai

Na, manau tikrai nieko nenustebinsiu, tik parašysiu kaip gaminu aš ;)
Labai labai skanūs, tirpstantys burnoje, minkštutėliai, mėgiami vaikų, greitai pagaminami...


500 g varškės
2 valg.š. cukraus
žiupsnis druskos
1 didelis kiaušinis
8 valg.š. su nedideliu kaupeliu miltų
Miltų pabarstymui

Gaminimas: į dubenį dedame varškę, beriame cukrų ir druską, ir tiesiog sumaigome gerai šakute. Mušame kiaušinį, gerai ištriname, tada pridedame 7 valg.š. miltų išminkome.  Šaukštą miltų beriame ant stalo ar lentos, verčiame tešlą ir minkome į rutulį kol suminkome miltus.
Stalą pasibarstome dar miltais, imame po gabalėlį tešlos, suvoliojame į volelį, suplojame jį iki piršto storio ir supjaustome į varškėtukus


Į platų puodą su verdančiu, truputį pasūdytu vandeniu, po vieną suleidžiame varškėtukus, puodą vis pasukinėjame. Kai varškėtukai pakyla, paverdame kokias 5 min ir išgriebiame kiaurasamčiu.
Patiekiame apipiltus grietine ir apibarstytus cukrum.

Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą