2013 m. liepos 30 d., antradienis

Užkandiniai cukinijos pyragėliai

Kai juos pamačiau, sužavėjo iškart. Bet kai išsikepiau, rezultatas pranoko lūkesčius. Nuostabūs! Idealus variantas piknikui, vakarėliui, kelionei, pavakariams.
Vienintelis minusas, kepant keksiukų formelėse, labai sunkiai nusiima popierėlis, bet sekančia dieną, jau imas kuo geriausiai. Tad išvada: jei valgysime tą pačią dieną, kepame be popierinių formelių, jei sekančią - galime jas naudoti.


500 ml burokine tarka tarkuotos cukinijos
300 g miltų
1 arbat.š. druskos (dėjau truputį daugiau, bet čia skonio rekalas)
1 arbat.š. cukraus
1.5 arbat.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
125 ml alyvuogių aliejaus
150 ml pieno
100 g varškės sūrio ( galima pakeisti biria varške)
~ 60 g fermentinio sūrio ( geriau aštresnio ir kietesnio)
~ 60 g kumpio ar daktariškos dešros
2 valg.š. kapotų petražolių
3 valg.š. kapotų svogūno laiškų
1 valg.š. kapoto šviežio baziliko
pipirų

Gaminimas: Pirmiausia susitarkuojam cukiniją ir paliekam dubenėlyje. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius paplakam su cukrum, aliejum ir pienu, įtrupinam varškės sūrį ( kuo smulkiau), įtarkuojam burokine tarka fermentinį sūrį ir kumpį, dedam rankom nuspaustus cukinijos tarkius, žalumynus, pipirus. Į šią masę įmaišom miltus. Labai ilgai namaišyti!
Į keksiukų formeles dedame popierines ( jei valgysime sekančią dieną) arba keksiukų formos įdubimus patepame riebalais, krečiame 2/3 formelės tešlos ir kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje. Jei mėgstate, prieš kepant apibarstykite sezamo sėklom ar kmynais. Kepame apie 40 min.
Iškepa minkštutėliai, drėgni ir labai skanūs pyragėliai.

Idėja paimta iš čia.
Va taip atrodo šie pyragėliai, iškepti be popierinių formelių


Pastaba: jei dėsite aštresnį ar sūresnį fermentinį sūrį, dėkite mažiau druskos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą