2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Cinamoninių juostelių pyragas

Užmačiau šį nuodėmingąjį jau senokai pas Jolantą. Kepiau jau ne kartą, nes jis tiesiog nerealus, ypač mėgstantiems cinamoną. Skaniausias dar šiltas, su puodeliu pieno ar balinta kava.
Bėda su juo tik viena - ranka vis tiesias ir tiesias atsiplėšti aromatingos juostelės.
 Na, tikra nuodėmė ;))

 Iš storiau iškočiotos tešlos
Iš ploniau iškočiotos tešlos

~450 g miltų (tiek ir sudėjau)
50 g cukraus
25 g šviežių mielių
1/2 arbat.š. druskos
60 g sviesto ar margarino ( dėjau kepinių margariną)
150 ml pieno
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 didesni kiaušiniai
Lapelių sutepimui ir subarstymui:
60 g sviesto (tirpinto)
200g cukraus ( sudėjau gal truputį daugiau kaip pusę šio kiekio)
2 arbat.š. cinamono

Gaminimas: mieles ištriname su trupučiu cukraus ir sumaišome su šiltu pienu. Į didesnį dubenį išsijojame miltus, beriame druską, likusį cukrų, vanilinį cukrų, pilame ištirpintą margariną, paplaktus kiaušinius ir pieno mielių mišinį. Viską gerai išminkome. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedam į aliejum pateptą dubenį, uždengiam maistine plėvele, praduriam ir padedam šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą išverčiam ant miltuoto paviršiaus, ir kočiojam maždaug 0.5cm ar 1 cm storio .  Visą iškočiotą tešlą patepam tirpintu sviestu ir subarstom cukrum su cinamonu. Tešlą supjaustom ~ 5 cm pločio juostelem, juosteles su dedam po dvi ( vieną ant kitos) ir supjaustom ~ 8 cm ilgio gabalėliais.
Pailgą kekso formą išklojam kepimo popierium. Gabalėlius sudedam vieną ant kito po 6 ar 8 ir guldom šoneliu į kepimo formą. Taip suguldytų lapelių viršų patepam sviestu ir pabarstom cukrum su cinamonu. Padedam pakilti maždaug pusvalandžiui. Tada šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepame 40 - 45 min. Jei viršus pradeda svilti, apdengiame kepimo popierium ar folija.


Iškepusį pravėsiname formoje, tada atsargiai išimame ir mėgaujamės!!!!!!!!!!!


Tiesiog plėšiame po lapelį, įkvepiame nuostabaus cinamono kvapo ir ragaujame, ragaujame...

2 komentarai:

  1. Patiko labai labai! Siek tiek pakeiciau ideja ir kepiau ne pyraga o bandeles, ir gavosi pasakiskai minkstos ir saldzios ñiamñiam... Aciu uz recepta, bandysiu ir daugiau =)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai dziaugiuos. Galite pabandyti daryti pailgas juosteles ir po kelias, sudejus viena ant kitos, perlenkus ideti i keksiuku formeles. Iškeps grazios, truputi rozeles primenancios bandeles ;)

      Panaikinti