2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Pyragas su obuoline kepurėle

Šį receptuką turiu nuo senai, bet iš kur - nepamenu. Dar niekad nebuvau kepusi, kažkaip neužkliūdavo jis man. Ir turiu pasakyt, kad patiko. Net labai. Manau tikrai dar ne kartą svečius vaišinsiu.

250 g kepinių margarino
200 g varškės
2 kiaušiniai
350 ml cukraus
500 ml miltų
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 kg burokine tarka tarkuotų obuolių
1 valg.š. su kaupu miltų
2 arbat.š. su kaupu cinamono

Gaminimas: margariną ištirpiname, į jį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, viską gerai išmaišome. tada maišant dedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Viską gerai išmaišę, tešlą dedame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą blėtelę. Ant tešlos paskleidžiam tarkuotus obuolius, sumaišytus su miltais ir cinamonu. Kepame apie 30 - 35 min. iki 180"C įkaitintoje orkaitėje.
Tikrai labai skanus pyragas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą