2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Moliūgienė

Kažkaip jau keli metai svajojau apie kažką panašaus jau vien tik dėl nerealios spalvos. Džemas šį kartą nesigavo, bet moliūgienė superinė. Ir spalva, ir skonis.

4 kg moliūgo
1 kg cukraus
2 citrinos
2 apelsinai
1 arbat. š. citrinų rūgšties

Gaminimas: nuluptą moliūgą supjaustom kubeliais, sudedam į didelį dubenį, užpilam cukrum ir palaikom pora valandų. Tada verčiam viską į didoką puodą, pridedam apelsinų ir citrinų nutarkuotas žieveles ir smulkiai supjaustytą minkštimą. Baltojo žievės sluoksnio ir plėvelių nededam.
Verdam viską apie 30 min., tada sutrinam smulkintuvu, dedam citrinų rūgštį, dar kartą užkaitinam, išpilstom į sterilius  stiklainius ir užsukam.
Manau tiks ir blynus, ir košes, ir ledus ar varškę pagardinti, net ir ant paskrudintos duonos riekelės užtepti. Man skonis labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą