Šį receptuką nusižiūrėjau pas Jolantą . Labai patiko, bet truputį pakeičiau pagal save, taip jau man gaunas ;)
2.5 kg agurkų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg luptų pomidorų
800 g perlinių kruopų
200 ml acto 9 %
3 valg.š. druskos
300 g cukraus
200 ml aliejaus
pipirų pagal skonį
Gaminimas: Perlines kruopas išverdame. Aš verdu taip: iš vakaro gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, beriu į storadugnį puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų per kokius 2 pirštus, viską užverdu, tada vynioju visą puodą į laikraštį ir į kokį pledą, striukę ar dar ką. Rytą kruopos būna išvirę. Čia taip močiutė išmokino ;D
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, pakepiname aliejue. Aš kepinu tam pačiam dideliam puode, kur viską virsiu.
Po to dedame kubeliais pjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druska, cukrų, pipirus, pilame actą. Kai užverda, troškiname viską apie 30 min, vis pamaišant.
Išvirusį troškinį supilstome į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdengiam ir paliekam pilnai atvėsti.
Turiu pasakyt, kad labai skanu ir taip, bet galima išsivirti ir sriubą. Tereiks tik iškratyt į verdantį vandenį stiklainiuką ir užkaitint.
Ar laikosi sklepe?
AtsakytiPanaikintiLaikosi puikiai
AtsakytiPanaikintiSveiki, naudojate šviežius agurkus ar marinuotus?
AtsakytiPanaikintiKiek stiklainiu gaunasi is tokio kiekio produktu?
AtsakytiPanaikintiPer daug cukraus saldu labai kita kart desiu maziau cukraus
AtsakytiPanaikinti