Pomidorai
krapai
Marinatas:
1 l vandens
125 ml acto 9%
3 valg.š. su kaupeliu cukraus
1.5 valg.š. druskos
6 kvepiančių pipirų
4 lauro lapelių
1 nedidelio svogūno
Gaminimas: pomidorus ir krapus nuplauname. Išpjauname pomidorų vaiskočius. Į švarius stiklainius dedame pomidorus ir krapų, užpilame verdančiu marinatu, pridengiame dangteliu ir paliekame pastovėti 30 - 40 min.
Marinatui svogūną supjaustome plonais žiedeliais ir sudėję su visais kitais marinatui skirtais produktais paverdame 5 min nuo užvirimo.
Iš stiklainių marinatą nupilame į puodą, labai atsargiai, pomidorų rankomis neliečiame. Vėl užverdame, verdančiu užpilame pomidorus, užsukame dangtelius, apverčiame ir šiltai apklojame. nuklojame kai visiškai atšala.
Šio marinato receptuką radau 2005metų "Vasaros gėrybėse", tik supaprastinau visą jo eigą,ir marinuoju ne tik agurkus.
Pomidorai būna labai skanūs, saldžiarūgščiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą