Na, tikriausiai, labai daug kam žinoma, ne viena šeimininkė ją gamina žiemos atsargom, bet mūsų šeimos labai mėgiama, tad dalinuos.
2.5 - 3 kg cukinijos
0.5 kg paprikos (gražiausia naudoti 3 spalvu)
250 ml cukraus
125 ml acto 9 %
1 valg.š. su kaupu druskos
250 ml aliejaus (aš pilu tik 125 ml)
500 ml pomidorų padažo
2 ankštys karčiųjų pipirų ( čili ar jelapeno, bet nebūtinai, čia jau man taip norėjos)
Gaminimas:Cukinijas ir paprikas supjaustome kubeliais, pipirus - smulkiai. Viską beriame į didesnį puodą, pilame kitas sudedamąsias dalis ir kaičiame. Kai užverda, verdame 40 min. vis pamaišant. Supilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame ir padedame atvėsti.
Žiemą tinka ir kaip mišrainė prie mėsytės, ir skanu viena su duonyte. Suvertus stiklainiuką i pakepintą faršą, puikus ir greitas padažas makaronams ar ryžiams.
Mano pastebėjimas: Skonis priklauso ir nuo pomidorų padažo. Man skaniausia su Vilkaviškio.
gaminau,labai patiko,tobulai subalansuotas skonis
AtsakytiPanaikinti