2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Vištytė, marinuota sojų padaže ir 5 pipirų mišinyje

Paskutiniai patiekalai mano senojoj virtuvėj. Ruošiuos dideliam remontui, tad teks išsiskirt trumpam, nebent ką nors sugalvosiu ekstremaliom sąlygom.
O čia, lengva mano improvizacija paukštienos tema ;)

1 vištytė
Marinatas:
2 nedidelės galvutės česnako
1 valg.š. garstyčių
3 valg.š. sojų padažo
1 arbat.š. su kaupu medaus
1 arbat.š. su kaupu 5 pipirų mišinio
4 valg š. acto 9%

Gaminimas: vištą nuplaunam, nusausinam ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Nuluptą česnaką sutarkuojam  smulkia tarkute ir sumaišom su kitais prieskoniais. Gauta mase įtrinam vištos gabalėlius ir paliekam per naktį marinuotis.
Kepam orkaitėj, kol gražiai apskrunda.
Labai skanu su daržovių salotom, ar paprasčiausiai su įvairiom  daržovėm.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą